Bli inspirerad av mat, dryck & glas

Här får du inspiration kring mat & dryck. Och glas, såklart! Spännande recept, roliga idéer och tips på hur du kan krydda din vardag. Filmerna är framtagna för vår räkning av vår alldeles egna matinspiratör Anna Harald. Njut!

Varm punschchoklad - söt, mjuk & värmande

Färgstark rödbetsjuice i Perl Pokal

Kvällsmys med té

Värm dig med en enkel och god Irish Coffee

Hälsosam och makalöst god Golden Milk

Teku ölpokal - en öl blir till

Enkel, god och fräsch olivoljeglass

Det godaste kaffet är kallbryggt. Testa själv!

Gör din egen ginger shot

Fixa törstsläckande sorbeer - ölsorbet

FLER RECEPT

Härlig fransk päronkaka

Du behöver:

  • 5 medelstora, fasta päron
  • 2 dl vatten
  • 1 msk socker
  • lite citronsaft
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 2 msk citronsaft
  • 65 g mald oskållad mandel
  • 2 vispade äggvitor
  • 1 msk socker

Gör så här:

Kärna ur och skala päronen, skär i klyftor. Koka ca 6 min i vatten med lite citron och socker. Passa så klyftorna inte blir mosiga! Ta upp och låt rinna av ordentligt på hushållspapper. Smörj en rund pajform eller två lite mindre avlånga. Fördela klyftorna i formarna. Mal mandeln. Rör smöret och sockret, blanda sedan i den malda mandeln. Tillsätt citronsaften och äggulorna en i taget. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt lite socker och fortsätt vispa en stund. Rör först ner hälften av äggvitorna i mandelsmeten och när smeten är jämn, rör ner resten.

Fördela ovanpå päronklyftorna och grädda i 200 grader 15-25 minuter beroende på formens storlek. Passa så du inte bränner!

Servera med vispad grädde, en kaffe och ett glas Madeira.

MER INSPIRATION FRÅN INSTAGRAM #GLASSPECIALISTEN

På kampanj just nu!