Ölvärlden

Ölvärlden Podcast med Robert & Micael

Robert och Micael producerar sedan december 2020 den framgångsrika podden Ölvärlden och har i dagsläget släppt fler än 60 avsnitt. I podden diskuterar de allt som på något sätt kan relateras till öl med både kända och okända gäster. Lyssna på podden här!

Robert och Micael har tillsammans med Glasspecialisten.se valt ut fyra olika högkvalitativa glas för att skapa en unik ölupplevelse för just dig.

Paketet innehåller två glas av vardera fyra sorter av glas, d.v.s. totalt åtta glas. Glasen som ingår i paketet är de glas som visas på bilden, nedan finnes beskrivning av respektive glas. Läs mer och köp paketet här! Läs mer om paketet nedan.

Ölprovningsglas
Om du vill hålla en ölprovning hemma så skulle vi rekommendera att införskaffa Teku Taster eller Degustation Mosella som säljs i 6-pack och är perfekta att prova öl i.

Ölvärldens glaspaket innehåller:

Harmony, 40 cl
Ett vackert och enkelt glas som på bästa sätt samlar aromerna. Passar perfekt för att avnjuta t. ex en saison men kan med fördel användas för att dela en barley wine med vänner.

Lüttich, 30 cl
Den klassiska Lüttich-kupan med den lika klassiska formen som gör att aromen lyfts fram i glaset. Ett vackert glas som lämpar sig till flera ölstilar men framförallt till en porter/stout eller belgisk mörk ale. Den låga foten och breda kupan gör att du får känslan av ett cognac-glas men anpassat för öl. Så luta dig tillbaka i fåtöljen och njut.

Elite Pokal, 40 cl
Ett elegant och mångsidigt glas för att t. ex. uppleva en smakrik lager på bästa sätt. Ett glas i utförande som skapar den perfekta skumkronan och tar fram krispigheten i en tysk pils.

Bamberg, 50 cl
Vad vore ett glaspaket utan en klassisk sejdel? Perfekt när du vill avnjuta en öl i klassisk engelsk stil är just detta glas ett självklart val. En esb, bitter eller mild är som gjort för detta ikoniska glas men allra bäst passar det så klart för en klassisk rauchbier!
Men framförallt så finns det inget bättre att skåla med än en sejdel.